Ryanair bestemmingen

Door de geringe grootte van het vliegveld Brussels Zuid Charleroi Airport en de relatief grote afstand van de stad Brussel (46 km) wordt de luchthaven veel gebruikt door low-fare vliegmaatschappijen. Het overgrote deel van de vluchten die vertrekken vanuit Brussels Zuid Charleroi Airport worden gevlogen door Ryanair. Ryanair vliegt sinds 1997 vanuit Brussels Zuid Charleroi naar Dublin en vestigde zijn eerste hub op het Europese vasteland op de luchthaven in 2001.

Vluchten van Brussels Zuid Charleroi in Europa

vakantiebestemming

Ryanair vliegt vanuit de luchthaven van Brussels Zuid Charleroi naar veel vliegvelden in Europa. De eerste lijn die werd gevlogen door Ryanair vanaf het vliegveld, was die van Charleroi – Dublin. Ryanair vliegt ook op Schotland, de luchthaven van Edinburgh. Ook gaan er vluchten van en naar de Engelse luchthaven van Manchester. Daarnaast vliegt Ryanair van Charleroi naar verschillende vliegvelden op het Spaanse vasteland waaronder naar de hoofdstad Madrid, het vliegveld van Malaga voor de vele vluchten naar de Costa del Sol, maar ook naar andere grote steden in Spanje als Sevilla, Barcelona El Prat, Zaragoza, Valencia en Gerona. Ook wordt er gevlogen naar Murcia, Alicante, Santander en Reus. Ryanair vliegt ook op de vele eilanden die Spanje rijk is. Ten eerste wordt gevolgen op Palma de Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. Ook vliegt Ryanair vanaf Brussels Zuid Charleroi naar de Canarische eilanden: Las Palmas (Gran Canaria), Fuerteventura, Arecife (Lanzarote) en Tenerife. Frankrijk is ook goed bereikbaar vanuit het vliegveld van Brussels Zuid Charleroi. Ryanair vliegt naar Toulouse, Marseille, Bordeaux,  Carcassonne, Montpellier, Nimes, Toulon en Perpignan. Veel Italiaanse vliegvelden zijn bereikbaar met Ryanair vanaf de luchthaven van Brussels. Zo wordt er gevlogen op hoofdstad Rome, Verona en op Milaan (Bergamo). Ook vliegt Ryanair op Pisa, Bologna, Ancona, Comiso, Lamezia Terme,  Pescara, Turijn, Venetië, Treviso en Bari Brindisi. Ook de zonnige eilanden Sardinië, Sicilië en Cyprus zijn bereikbaar met Ryanair, er wordt gevlogen op vliegveld Cargliari en Larnaca (Cyprus) . Ryanair vliegt ook op Campino Trapani, het vliegveld van Sicilië. Ryanair vliegt daarnaast op de luchthavens van Faro, Lissabon en Porto en hiermee is Portugal ook goed bereikbaar. De Griekse luchthaven Thessaloniki  en de luchthaven van Cyprus (Paphos) zijn ook bereikbaar met vluchten van Ryanair.

Vluchten van Brussels Zuid Charleroi naar Scandinavië

Stockholm
Vanuit Charleroi vliegt Ryanair naar het vliegveld Oslo Rygge in Noorwegen, naar Stockholm Skavsta in Zweden en naar Kopenhagen in Denemarken.

Vluchten van Brussels Zuid Charleroi naar Oost-Europa

Sofia

Ryanair vliegt van de luchthaven van Charleroi naar vele luchthavens in Oost-Europa. Vooral veel vliegvelden in Polen worden aangevlogen: Krakow Warschau, Warsaw Modlin, Wroclaw. Daarnaast wordt er gevlogen naar Slovenië (Ljubljana), Slowakije (Bratislava), Hongarije (Boedapest), Letland (Riga), Litouwen (Vilnius), Servië (Belgrado), Macedonië (Skopje), Bulgarije (Sofia) en de luchthavens van Boekarest, Cluj-Napoca, Timisoara en Târgu Mureș in Roemenië.

Vluchten van Brussels Zuid Charleroi naar Noord-AfrikaCasablanca

Naar Noord-Afrika vliegt Ryanair op vele vliegvelden van Marokko. Naast Marrakech ook naar Agadir, Casablanca Essaouira, Fez, Nador, Oujda, Rabat en Tanger. Verder gaan er vluchten naar Algerije (Algiers en Oran) Tunesië (Enfidha en het eiland Djerba). Ook vliegt Ryanair op Istanbul Sabiha Gokcen in Turkije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *