Ryanair last minutes

Wie op zoek is naar de scherpste prijzen voor tickets bij Ryanair vindt zijn gading op de officiële website. Onderaan de pagina vind je onder ‘vluchten’ de sectie ’tarievenzoeker’. Daar klik je op en kan je de luchthaven van waaruit je wenst te vertrekken en je budget ingeven. Nadat je op ‘doorgaan’ hebt geklikt, zie je de goedkoopste bestemmingen en kostprijs verschijnen. Veel geluk bij je zoektocht.

De alternatieve truc om echt de goedkoopste tickets bij Ryanair te boeken.

Volgens de Britse professor Economie Claudio Piga is dé truc om tien dagen voor je vlucht vertrekt te reserveren. Als je ver van tevoren boekt, betaal je veel en die kostprijs daalt tot op een dieptepunt. Dat dieptepunt zou ongeveer tien dagen voor de vlucht zijn, waarna de prijs weer erg stijgt.

Piga, die de vliegkosten van de low-cost luchtvaartmaatschappij onderzocht heeft, vindt dat passagiers die hun reis meer dan zeven weken tevoren boeken meer betalen.  Hij stelde vast dat de tarieven worden verhoogd met een percentage tussen 50 en 75 procent in de laatste paar dagen voor het vertrek, wat meteen betekent dat de last-minute koopjesjacht niet de beste methode is om de goedkoopste vluchten te krijgen.

Maar Ryanair antwoordde in de Sunday Times dat het onderzoek ‘hopeloos onnauwkeurig’ is.