Luchthaven Charleroi

De luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA), ook wel de ‘luchthaven van Gosselies’ genoemd, ligt ten noorden van Charleroi (gemeenten Gosselies en Ransart). De luchthaven ligt zo’n 46 kilometer weg van de stad Brussel. Brussels Airport ligt ten noorden van Brussel en Charleroi Airport ligt ten zuiden van Brussel. Brussels Airport is de nationale luchthaven van België maar met gemiddeld zo’n 7,3 miljoen passagiers is Charleroi Airport de tweede luchthaven van België. Ook voor passagiers vanuit Nederland en Noord-Frankrijk is het vliegveld van Charleroi gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein en bus.

Goedkoop vliegen

Door de geringe grootte en relatief grote afstand van de stad Brussel is de luchthaven Charleroi een interessante bestemming voor low-fare vliegmaatschappijen, waaronder dus Ryanair. Ryanair heeft op de vlieghaven een hub gevestigd waardoor passagiers dus kunnen overstappen op andere vluchten van Ryanair. Charleroi staat er om bekend dat er veel goedkope vliegmaatschappijen op vliegen dus is het niet verwonderlijk dat er op het vliegveld de eerste hub van Ryanair werd gevestigd in 2001.

Brussels Zuid Charleroi Airport en Ryanair
Door de relatieve afstand van de hoofdstad Brussel is Brussels Zuid Charleroi Airport een ideale thuishaven voor low-fare vliegmaatschappij Ryanair. In 1997 werd de vlucht Brussel Zuid Charleroi – Dublin gelanceerd door Ryanair. De vlucht is succesvol en er worden hedendaags 200.000 passagiers per jaar geregistreerd. Later, in 2001, vestigde Ryanair zijn eerste hub op het Europese vasteland op Brussels Zuid Charleroi. In dat jaar worden 800.000 passagiers geregistreerd en vanaf dat moment wordt het vliegveld gewaardeerd door passagiers en krijgen veel Belgen interesse in de low-cost vluchten die worden gevlogen van en naar het vliegveld. Inmiddels vertrekken er vluchten van Brussels Zuid Charleroi naar meer dan 100 luchthavens in Europa en Afrika, veelal van Ryanair.

Voorzieningen op Brussels Zuid Charleroi Airport
De luchthaven is voorzien van een tax-free shop met parfums, cosmetica, alcohol en Belgische specialiteiten. Ook is er een kiosk en een winkel met Belgische chocolade. Daarnaast zijn er verschillende restauraties waar passagiers van een hapje en een drankje kunnen genieten. Ook zijn er vele automaten met drankjes en snacks op de luchthaven te vinden en is er net buiten de hal van de luchthaven een Belgisch frietkot te vinden. Daarnaast is het op Brussels Zuid Charleroi Airport mogelijk om een auto te huren en is er een geldwisselkantoor en geldautomaat. Ook beschikken reizigers over WIFI in de internetzones op het vliegveld. Reizigers die meer dan 5 keer per jaar vliegen vanaf de luchthaven van Charleroi kunnen zich aansluiten bij de club van premiumpashouders waardoor ze vele voordelen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *