Aansluitende vluchten nemen met Ryanair

Hou jij ook van je gemak? En erger jij je ook aan het feit dat je als je bij Ryanair twee opeenvolgende vluchten wilt boeken je zelf de vliegschema’s mag uitvlooien en twee keer tickets bestellen? Nou, dan is er goed nieuws voor je! De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair gaat haar klanten voor het eerst de mogelijkheid bieden om over te stappen van de ene op een andere vlucht, ook van andere maatschappijen. Het is een nieuwe stap in de evolutie van de budgetvlieger in de richting van het ‘hub’-model van de traditionele maatschappijen.

Ryanair was jarenlang gefocust op zogenaamd point-to-pointverkeer, rechtstreekse vluchten tussen twee bestemmingen zonder overstap. Daarbij probeerde het met bodemprijzen de concurrenten uit de markt te duwen. Daar komt nu verandering in. Vanaf eind april 2017 zou Ryanair aansluitende vluchten gaan aanbieden vanaf de luchthaven Rome Fiumicino, die geldt als testcase voor de nieuwe strategie. Klanten moeten nog maar één keer boeken en hun bagage zal doorgecheckt worden tot de eindbestemming.

In september zou Ryanair nog een stap verder gaan door klanten te gaan leveren voor andere maatschappijen. Reizigers zouden dan aansluitende langeafstandsvluchten moeten kunnen boeken bij de maatschappijen Norwegian Air Shuttle en Aer Lingus.

Vanwaar plots deze verandering?  Aansluitende vluchten werden aantrekkelijker naarmate het netwerk van Ryanair uitbreidde en met de stap naar vluchten op grotere luchthavens (zoals Brussels Airport in België, of onlangs nog de luchthaven van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland), die ook meer zakenreizigers aantrok. Maar voor ons als consument maakt de reden eigenlijk niet zoveel uit, elke verbetering is zoals steeds welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *