Slapen op de luchthaven

Wie op een laag budget reist, ontkomt er soms niet aan: slapen op de luchthaven. Bijvoorbeeld omdat je vlucht vroeg in de ochtend vertrekt en je de avond ervoor de laatste trein naar het vliegveld moest nemen. Of omdat je een complete nacht overstaptijd hebt tussen twee vluchten. Hieronder vind je enkele tips om jouw nachten op het vliegveld zo comfortabel mogelijk door te komen.

Met een goede voorbereiding bespaar je jezelf een hoop ongemak. Verdiep je in de luchthaven waar je moet overnachten. Waar zijn bijvoorbeeld de beste slaapplekken? Op een bankje van een gesloten cafetaria of op de bagageband van een incheckbalie. De ideale slaapplek hoeft niet in de terminal te zijn waaruit je vertrekt. En blijft de luchthaven wel de hele nacht open?

Pas op jezelf en op je spullen. Als je alleen reist kun je beter in de buurt van andere reizigers slapen.  Houd je bagage ten allen tijde bij je. Je zal niet de eerste vliegveldslaper zijn die zijn of haar tas kwijtraakt. Bewaar je paspoort en andere belangrijke documenten op je lichaam of stop ze in je slaapzak. Gebruik een bagagekluis, indien aanwezig. Denk ook aan eten en drinken. Soms sluiten cafetaria en winkels ‘s nachts, dus sla wat voorraden in.

Om alleen voor een nachtje op het vliegveld je hele vakantie met een slaapzak en een slaapmatje rond te zeulen, is misschien wat overdreven. Maar als je deze spullen toch bij je hebt, maak er dan gebruik van! Verlies je humeur niet, reizen is plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *